Rehellinen herrasmiesruuna, joka jaksaa aina ahertaa

♥ hienolta nimeltään Koukkujärven Narri, tuttavallisemmin pelkkä Kossi
♥ rodultaan iki-ihana suomenhevonen, sukupuolelta ruuna
♥ syntynyt kesäkuun 15. päivä vuonna 2012
♥ säkäkorkeus 161 senttimetriä

Kossi on entinen ravihevonen, sen käsittely on ollut varsasta asti varsin määrätietoista. Ruuna onkin mukavan nöyrä käsiteltävä, se ei rynni tai ryskää. Hoitaessa Kossi seisoo nätisti paikoillaan, jos sen hoitaa käytävällä. Karsinassa hoitamiseen ruuna ei ole tottunut, joten siellä se pyörii ja on levoton. Käytävälläkin seistessään Kossi saattaa kuopia lattiaa etujalalla, mikäli toimituksessa kestää sen mielestä liian kauan ja se ehtii tylsistyä. Kaikki hoitotoimet on kuitenkin Kossin kanssa loppujen lopuksi varsin mutkattomia, vaikka se välillä osaakin olla hieman levoton sielu.

Entisenä ravihevosena Kossi ei osaa ratsastaessa mitään ihmeellistä. Se osaa pohjeavut, kääntävät avut ja pysähtyä. Ruuna olisi loistava hoitohevonen sellaiselle hoitajalle, joka tykkää projektiratsuista. Kentällä Kossin kanssa on tehty pääasiassa käynti- ja ravityöskentelyä, sillä ruunalla ei ole vielä riittävää tasapainoa pienessä tilassa laukkaamiseen. Laukkatreenejä harrastetaankin maastossa, missä ei ole aitoja vastassa. Maastoratsuna Kossi onkin mitä luotettavin, sitä on raviaikoina treenattu nimittäin pääsääntöisesti metsässä. Kossilla voi tottakai myös käydä ajamassa, mutta ruuna on varsinaisen ravihevosen uran jättänyt jo taakseen. Talvisin Leenu saattaa innostua valjastamaan Kossin reen eteen ja tarjota rekiajelua koko porukalle!

Pientä ohjenuoraa hoitajalle

♥ Kossi asuu karsinassa numero 3, tarhailee tarhassa numero 1
♥ Ratsastaessa musta yleissatula ja mustat meksikolaiset suitset, fullcheek nivelkuolain
♥ Aina liikuttaessa takajalkoihin pitkät hivutussuojat
♥ Sadekeleillä oranssi vuoreton sadeloimi, kovilla pakkasilla keltainen toppaloimi
♥ Syö aamulla litran kauraa. Illalla litran kauraa ja 1dl kivennäistä, lisäksi 2dl pellavarouhetta turvotettuna (kaikki sekoitetaan)

Kossin viikko-ohjelma

Maanantai: Hoitaja liikuttaa
Tiistai: Hoitaja liikuttaa
Keskiviikko: Vapaapäivä
Torstai: Leenu ratsastaa
Perjantai: Leenu ratsastaa
Lauantai: Hoitaja liikuttaa
Sunnuntai: Hoitaja liikuttaa, ei ratsastusta (ajo, juoksutus, maastakäsin)

ALKUPERÄINEN ULKOASU © Vapaasti by Melissa & Milja  |  ULKOASUN KUVA © Vapaasti by AK   |   KUVAT © Narien vapaat   |   virtuaalihevonen

virtuaalitalli Kaarnakuru