Suuria tunteita ja onnistumisen riemua

♥ viralliselta nimellä Jadaida, tuttavallisemmin pelkkä Jaada
♥ rodultaan knabstup, sukupuolelta tamma
♥ syntynyt 5. toukokuuta 2007 Saksassa
♥ säkäkorkeus 172 senttimetriä

Jaada on ehdottomasti tamma isolla Teellä. Neidin mielentilasta et voi ikinä tietää etukäteen, eikä edellisestä päivästä pysty päättelemään mitään. Vaikka Jaada perusluonteeltaan ihan kiltti onkin, ei se silti ole aloittelijoiden hevonen. Tamma voi yrittää näykkiä varsinkin varusteita laittaessa ja kiiman aikoihin loimitus kiukuttaa. Topakalla käsittelijällä Jaada osaa kuitenkin käyttäytyä siivosti, mutta sen tapoihin kuuluu koetella rajojaan. Taluttaessakin tamma saattaa esittää monenlaisia kevätjuhlaliikkeitä, mutta napakalla asenteella Jaadan saa kuskattua paikasta A paikkaan B.

Ratsuna Jaada on todella osaava, ehdottomasti tallin osaavin. Tamma taitaa kouluratsastusta vaativan aan tasolle saakka, mutta ilmaiseksi neiti ei liikkeitään esittele. Jaada on herkkä suustaan ja se ei voi sietää epätasaista ohjastuntumaa tai horjuvaa istuntaa. Kokeneet ratsastajat saa tammasta irti upeita liikkeitä, kunhan tamman vain saa kulkemaan rentona. Jaadalla käy ulkopuolinen osaava vuokraaja kerran viikossa ja kahdesti viikossa Leenu ratsastaa tammalla itse. Maastoilu on Jaadan kanssa kivaa vaihtelua, kun sitä vain tekee tarpeeksi usein. Liian pitkät maastoilutauot saa tamman kyttäilemään jokaisen kiven ja kannon.

Pientä ohjenuoraa hoitajalle

♥ Jaada asuu karsinassa numero 1, tarhailee tarhassa numero 2
♥ Ratsastaessa musta koulusatula ja mustat englantilaiset suitset, pelhamkuolain
♥ Hypätessä voi lainata Stellan estesatulaa
♥ Sileälle pintelit, esteille ja maastoon jännesuojat
♥ Sadekeleillä fleecevuorellinen sadeloimi, pikkupakkasilla musta toppaloimi, kovilla pakkasilla sininen toppaloimi
♥ Kesällä ötökkähuppu päähän aina tarhatessa / laitumella, ratsastaessa voi laittaa korvahupun
♥ Syö aamulla litran kauraa ja puoli litraa prixiä. Illalla litran kauraa, puoli litraa prixiä ja 1dl kivennäistä, lisäksi 2dl greenlineä turvotettuna (kaikki sekoitetaan)

Jaadan viikko-ohjelma

Maanantai: Hoitaja liikuttaa
Tiistai: Hoitaja liikuttaa kevyesti
Keskiviikko: Leenu ratsastaa
Torstai: Leenu ratsastaa
Perjantai: Hoitaja liikuttaa kevyesti
Lauantai: Vapaapäivä
Sunnuntai: Vuokraaja Maija liikuttaa

ALKUPERÄINEN ULKOASU © Vapaasti by Melissa & Milja  |  ULKOASUN KUVA © Vapaasti by AK   |   KUVAT © Vapaasti by AK   |   virtuaalihevonen

virtuaalitalli Kaarnakuru