Ihanan ärsyttävä halinalle

♥ viralliselta nimellä Sepp's Holy Moly, mutta lyhyemmin vain Hali
♥ rodultaan quarter, sukupuoleltaan tamma
♥ syntynyt 27. heinäkuuta 2017 Seppäjärven tallilla (6v 7.2.2018)
♥ säkäkorkeus 152 senttimetriä
♥ nykyinen omistaja Leenu VRL-14490

Halin isä on Bobby Boy Ion ja emä on CHR Harmony

Perusluonteeltaan Hali on kiltti ja rauhallinen tapaus, enemmän sellainen sivusta seurailija. Tamma on todella kiltti hoitaa ja se on hyvin koulutettu, se seisoo irti vaikka keskellä tallin pihaa kun riimunarun vain pudottaa maahan. Ylipäätään Hali osaa paljon pieniä ja käteviä temppuja. Kuten juurikin irti seisominen, kun naru tipahtaa maahan. Lisäksi se osaa nostaa kaviot pyytämällä, tai siis ainakin joskus. Halin ihanan ärsyttävä tapa on juurtua niille jalasijoilleen ja näytellä nukkuvaa, eikä huomata ollenkaan mitä ympärillä tapahtuu. Porkkanan haju yleensä saa tamman lopettamaan esittämisen ja palaamaan takaisin maankamaralle. Hali on varsinainen kaikki käy -tyyppi ja sillä on paljon annettavaa omalle ihmiselle.

Hali on Kaarniksen ainoa westernpainotteinen ratsu. Pääasiassa tammaa ratsastetaan painoavuilla, eikä ohjia tarvitse käyttää juuri lainkaan. Napakka ohjastuntuma englantilaisella ratsastustyylillä saa tamman jännittymään ja kipittämään aivan miten sattuu. Pitkällä ohjalla ja painoavuin ratsastettuna Hali on mitä miellyttävin ratsu, kunhan ratsastaja vain malttaa etsiä oikeat nappulat mistä tamma toimii. Mitään erityisiä hienouksia Hali ei lännenratsastuksesta osaa, sen peruskoulutus on vain tehty erilaisella tyylillä kuin muilla hevosilla. Westernistä kiinnostuneelle hoitajalle Hali on varmasti mainio valinta ja tammaa saa viedä eteenpäin kyseisessä lajissa!

Pientä ohjenuoraa hoitajalle

♥ Hali asuu tallissa karsinassa numero 2, tarhailee tarhassa numero 1
♥ Ratsastaessa oma ruskea länkkäsatula ja ruskeat suitset ilman turparemmia, kiinteä D-rengas nivelkuolain
♥ Kovilla sadekeleillä sadeloimi, kovimmilla pakkasilla pinkki toppaloimi
♥ Syö aamulla puoli litraa kauraa, illalla litran kauraa ja 1dl kivennäistä

Halin viikko-ohjelma

Maanantai: Hoitaja liikuttaa kevyesti
Tiistai: Leenu ratsastaa
Keskiviikko: Hoitaja liikuttaa kevyesti tai maastakäsin
Torstai: Hoitaja liikuttaa kevyesti
Perjantai: Leenu ratsastaa
Lauantai: Vapaapäivä
Sunnuntai: Hoitaja liikuttaa

ALKUPERÄINEN ULKOASU © Vapaasti by Melissa & Milja  |  ULKOASUN KUVA © Vapaasti by AK   |   KUVAT © Vapaasti by AK   |   virtuaalihevonen

virtuaalitalli Kaarnakuru