Ei meillä mitään luksusta ole, mutta kaikki toimii

Pohjapiirros ja päiväjärjestys   ♥   Tallinväen esittely

Tosiaankin Kaarnakuru on pieni talli omistajansa pihapiirissä. Mitään hienoa tai luksusta meillä ei todellakaan ole, mutta kaikki on saatu toimivaksi ja viihtyisäksi. Meidän ehdoton valttikortti on upeat maastoreitit, joita löytyykin niin paljon kun vain jaksaa etsiä! Maneesia meiltä Kaarniksesta ei löydy, mutta hyvin on pärjätty ilmankin. Tallin, tarhojen ja kentän lisäksi Kaarniksen pihapiiristä löytyy vanha aitta, sekä tietenkin Leenun ja Tompan talo. Vanhaan aittaan on rakennettu hoitajille oma rauhallinen paikka. Aitasta löytyy WC ja vaatimaton keittonurkkaus, sekä kolme vanhaa sohvaa ja hevoshulluja vuodelta keppi.

Talli on rakennettu vanhaan navettaan ja sieltä löytyy kuusi reilun kokoista karsinaa. Karsinoihin ei ole asennettu automaattisia vesikippoja, vaan hevoset juovat isoista ämpäreistä. Ämpärit on karsinoiden nurkassa autonrenkaan sisällä. Etuseinältä löytyy kiinteä ruokakuppi ja siitä vierestä suolakivi. Kuivikkeena karsinoissa käytetään perinteistä sahanpurua. Vaikka karsinoihin ei tulekaan vettä, meiltä löytyy kuitenkin pesupaikka johon tulee ihan lämmin vesi. Pesupaikka on tallin ainoa vesipiste, eli siitä otetaan vedet hevosten karsinoihin ja siinä myös pestään hevoset. Karsinoiden ja pesupaikan lisäksi tallista löytyy tottakai varustehuone. Sieltä löytyy jokaisen hevosen oma kaappi, mikä pitää sisällään harjakorin ja suojat, sekä muita hevoskohtaisia varusteita. Märät loimet kuivatetaan pannuhuoneessa, joka on pieni mutta varsin kätevä loimien kuivatukseen. Rehut säilytetään navetan aikaisessa rehuladossa, mihin mahtuu miltei vuoden tarpeiksi kuivaheinäpaaleja. Väkirehut löytyy merkityistä kannellisista astioista. Rehuladosta löydät myös tallin siivoukseen käytettävät tarvikkeet.

Pihattorakennus on tallirakennuksen yhteydessä, mutta sinne ei ole suoraa kulkua tallista. Pihaton kuivikkeena käytetään olkea, mikä on lämmin kuivike myös talven pakkasilla. Pihattoon on vedetty vesiputki ja makuuhallista löytyykin meidän tontin ainoa automaattinen uimurijuomakuppi. Talvisin pihattotarhan hevosille ei viedä ulos vesiastiaa, mutta kesäisin sellainen viedään portin pieleen. Pihattotarha on vahvasta lankusta tehty ja se on vahvistettu lisäksi sähkölangalla.

Tallissa asuvat hevoset tarhaavat kahdessa suuressa lautatarhassa, mitkä on pihattotarhan tavoin vahvistettu sähkölangalla. Tarhojen pohjia ei ole erikseen alettu rakentaa, vain aidat on pystytetty halutuille paikoille. Kesäisin ja talvisin tarhat on hyvässä kunnossa, syksyn sateilla ja keväisin lumien sulaessa ne saattavat olla hieman kuraiset. Toistaiseksi tarhoista ei löydy katoksia hevosille, mutta Tomppa on luvannut rakentaa ne seuraavana kesänä!

Kesäisin hevoset pääsevät isona laumana laitumelle. Laitumia on kaksi kappaletta ja niitä vaihdellaan viikon välein, että toinen saa aina kasvaa. Isoilta laitumilta löytyy katokset pahan ilman varalle ja raikas vesi viedään hevosille kaksi kertaa päivässä. Laidunkaudella vain osa hevosista käy tallissa tai pihatossa yön ajan, mutta pääasiassa ne viettävät aikansa laitumella.

Ratsastamista varten on rakennettu toimiva kenttä. Kentällä on kokoa 30 metriä x 50 metriä, mikä onkin juuri sopiva tämän tallin porukalle. Koska Kaarnakurusta ei maneesia löydy, on kentän pohjaan ja sen hoitoon panostettu. Kenttä pysyykin hyvässä ratsastuskunnossa ympäri vuoden! Mikäli sattuu että kentällä on ruuhkaa tai muuten vain aitojen sisällä pyöriminen ei kiinnosta, kannattaa ehdottomasti lähteä maastoilemaan! Kaarniksessa on upeat maastoreitit, eikä eksyminenkään ole todennäköistä. Viiden kilometrin päästä löytyy pieni Kaarnajärvi, minne on mukava kesällä ratsastaa hevosia uittamaan.

Tämmösellä porukalla me täällä pyöritään

Tallin omistaja ja pääpiru on 27-vuotias Leenu, joka huseeraa tallilla oikeastaan aina. Hän vastaa kaikista tallin arkiaskareista ja hevosten liikuttamisesta. Luonteeltaan Leenu on avoin ja helposti lähestyttävä, vaikka perusilme naisen naamalla kertoisi jotain aivan muuta. Leenulta voi koska vain kysyä mitä tahansa hevosiin liittyvää ja varaudu saamaan pitkä luento vastaukseksi. Naisen intohimona on nuorten hevosten kanssa toimiminen ja niiden ratsuttaminen, joten mikäli hoitoheppasi on nuorikko, pääset tekemään Leenun kanssa paljon yhteistyötä.

Leenun aviopuoliso Tomppa on 31-vuotias komistus, joka hoitaa pääasiassa tallin remonttihommia ja hoitaa kentän. Tomppa käy arkisin muualla töissä, mutta viikonloppuisin miehen löytää useasti tallilta puuhastelemasta. Tomppa on puhelias ja huumorintajuinen mies, jonka suurinta huvia on naurattaa hoitajatyttöjä ja flirttailla heille. Yllytyshulluna tyyppinä Tompan saattaa saada joskus ratsastamaan tai kokeilemaan muuta päätöntä, kuten vaikka hiihtoratsastusta. Tietty voihan sen pulkankin virittää ponin perään...

Tallin henkilökunnan ja hoitajien lisäksi Kaarniksessa käy muutamia vuokraajia. Maija käy sunnuntaisin ratsastamassa Jaadalla. Hän on 45-vuotias kouluratsastaja, jonka oma hevonen jouduttiin lopettamaan hetki sitten. Nykyisin Maija treenaa Jaadan kanssa kerran viikossa tavoitteellisesti. Nassea käy vuokraamassa kaksi kertaa viikossa Susanna, joka on 5-vuotias innokas heppatyttö. Hän ratsastaa Nassella Leenun ohjauksessa puoli tuntia kerrallaan.

Lisäksi tallin ympäristössä pyörii Leenun ja Tompan kissa, valkoinen Nöpö. Tämä leikattu pikkukolli on kovin oman arvonsa tunteva, eikä se helpolla antaudu rapsuteltavaksi. Nöpön seurana tassuttelee huomattavasti sosiaalisempi musta pitkäkarvainen Minni, joka on leikattu tyttö. Minni viihtyy enimmäkseen tallilla ja hoitajien aitalla rapsuteltavana.

ALKUPERÄINEN ULKOASU © Vapaasti by Melissa & Milja  |  ULKOASUN KUVA © Vapaasti by AK   |   KORISTEKUVAT © Vapaasti by AK & lasikuu.net/vapaasti & ransu.kuvat.fi   |   virtuaalitalli

virtuaalitalli Kaarnakuru