Kiltti vai ei? Ota tämänkin tamman ajatuksista selvää...

♥ viralliselta nimellä Ragnhilda, tuttavallisemmin pelkkä Hilda
♥ rodultaan norjanvuonohevonen, sukupuolelta tamma
♥ syntynyt 18. heinäkuuta 2011 Ruotsissa
♥ säkäkorkeus 139 senttimetriä

Ensisilmäyksellä Hilda vaikuttaa maailman kilteimmältä pieneltä poniotukselta, mutta niin ei aina ole. Tamma on pieni piru, jonka energiavarasto on loppumaton. Hilda tarvitsee jatkuvaa aktivointia ja siihen parasta touhua onkin maastakäsin työskentely. Ilman säännöllistä ja rutiininomaista käsittelyä Hilda alkaa helposti uhittelemaan näykkimällä ja kääntämällä takamustaan ihmisille. Kun tamma saa tarpeeksi liikuntaa ja aivojumppaa, se on mukava harrastuskaveri osaavalle käsittelijälle. Hoitaessa kannattaa olla tarkkana, ettei tamma pääse nappaamaan keltaisilla hampaillaan kiinni. Kiinnisitominen onkin siis enemmän kuin suositeltavaa.

Ratsuna Hilda on ihan kiltti ja se sopii monille ratsastajilla. Tamma liikkuu energisesti omalla moottorillaan, joten sen kanssa työskentely on vaivatonta. Esteillä tamma innostuu ja sen kanssa on helppo saada onnistumisia kyseisessä lajissa. Maastossakin Hilda on varsin hauska tapaus, sen kanssa on mukava lähteä pitkille käyntilenkeille sen leveässä selässä. Vaikka Hilda onkin vähän omalaatuinen tapaus, se on ehdottomasti hauska ja persoonallinen lisä Kaarniksen hevoskaartiin.

Pientä ohjenuoraa hoitajalle

♥ Hilda asuu pihatossa
♥ Ratsastaessa musta yleissatula ja mustat englantilaiset suitset, nivelkuolain
♥ Kovilla sadekeleillä sadeloimi, muuten saa olla ilman loimea
♥ Syö aamulla puoli litraa prixiä, illalla litran prixiä ja 1dl kivennäistä

Hildan viikko-ohjelma

Maanantai: Hoitaja maastakäsin
Tiistai: Leenu ratsastaa
Keskiviikko: Hoitaja liikuttaa
Torstai: Hoitaja liikuttaa kevyesti
Perjantai: Hoitaja liikuttaa
Lauantai: Vapaapäivä
Sunnuntai: Leenu ratsastaa

ALKUPERÄINEN ULKOASU © Vapaasti by Melissa & Milja  |  ULKOASUN KUVA © Vapaasti by AK   |   KUVAT © Vapaasti by AK   |   virtuaalihevonen

virtuaalitalli Kaarnakuru