Kiinnostaisiko liittyä tallin porukkaan?

Meillä Kaarnakurussa hoitajat ovat ainoa niin sanottu toimintamuoto. Lähes poikkeuksetta jokaiselle tallin asukkaalle otetaan hoitaja, mikäli innokkuutta hoitamiseen löytyy. Hoitaminen meillä on tehty rennoksi; käyt silloin kun huvittaa ja ilmoitat pitkistä tauoista. Mikäli hoitajasta ei kuulu kahden kuukauden aikana mitään, hevonen vapautuu seuraavalle hoitajalle. Hoitaminen tapahtuu tallin foorumilla kaikille yhteiseen hoitokirjaan. Jokaisesta hoitokerrasta saa palautteen Leenulta ja joskus mahdollisesti jonkun pienen palkinnon. Mitään erityistä tasosysteemiä ei ole käytössä.

Hoitaminen on hyvin vapaamuotoista ja sen voi tehdä perinteisillä tarinoilla, piirroksilla, runoilla tai ihan mitä vain keksitkään! Hoitajat saavat puuhailla hoitohevostensa kanssa hyvinkin vapaasti, kunhan hevosen viikkokalenteria noudatetaan. Aivan vapaaseen tahtiin ratsastaminen ei ole sallittua, vaan hevosen kalenterista löytyy hoitajalle osoitetut liikutuspäivät. Muina päivinä hoitaja voi käyä hoitohevosensa kanssa kävelyillä tai tehdä muita maastakäsittelyyn liittyviä harjoituksia. Koska hevosia on monenlaisia, niiden viikkokalenterit on myös erilaisia. Nuoria hevosia ratsastaa pääasiassa Leenu, mutta näppäräksi osoittautunut hoitaja saa enempi vastuuta myös nuoren hevosen kanssa. Hoitaja ei myöskään pääse ratsastamaan heti ensimmäisellä hoitokerrallaan. Ensimmäinen ratsastuskerta tapahtuu aina Leenun valvonnassa ja ohjauksessa. Kauan hoitajana toiminut henkilö voi päästä myös kilpailemaan ja valmentautumaan hoitohevosellaan.

Hoitajaksi pääseminen käy näppärästi foorumin kautta. Sieltä löytyy hoitajahaku, joka on aina avoinna. Vapaista hoitohevosista ilmoitellaan kyseisellä sivulla ja sinne voi jokainen raapustaa vapaamuotoisen hakemuksen! Tarkemmat ohjeet hakemuksen tekemiseen löytyy foorumilta, joten kannattaa kurkata!

Nippelitiedon nappulatrivia hoitajana olemisesta

Hoitajille kuuluvia tehtäviä on muun muassa
Hevosen huolellinen hoitaminen ja yleiskunnon tarkistaminen
Karsinan siivous mikäli sitä ei ole aamutallissa hoidettu
Juomaämpärin pesu ja uuden veden lisäys karsinaan
Ruokakipon pesu vähintään kerran viikossa
Hoitohevosen liikuttaminen sen viikko-ohjelman mukaisesti
Tarhojen siivous hoidetaan porukalla, eli jokainen siivoilee joskus
Laittaa hevosen nimellä varustettuihin ämpäreihin aamun ja illan väkirehut valmiiksi.

Mikäli tuntuu että hoitotarinat alkavat toistamaan samaa kaavaa, niihin voi keksiä pientä lisäsäväystä jollain tapaa. Joskus tallin Nasse -poni saattaa olla karkuteillä, vesiputket saattavat talvisin jäätyä, tuliko kaverisi tutustumaan talliin? Onko Leenulla mahdollisesti huono päivä ja se näkyy tallin puolella? Vai onko Tomppa toheloinut jotain pikkutraktorinsa kanssa? Vain taivas on rajana hoitotarinoiden kirjoittamisessa, kunhan realiteetit otetaan huomioon. Yksikään päivä hevosten parissa ei ole samanlainen, joten mielikuvituksen saa rohkeasti päästää valloilleen.

Tämmösiä nämä meidän ahkerat hoitajat sitten ovat

Aleksandra

hoitaa vuonohevostamma Hildaa
aloittanut hoitamisen 20.02.2018
hoitanut viimeksi 00.00.0000
erityismainintoja

Olen Aleksandra Rantakoivu eli tutummin Allu. Tyttö joka omistaa noin vähä yli pepun pitkät vaaleat hiukset. Silmät Allulla on meren siniset. Pituutta löytyy 165cm, ja ikää 17v. Allua ei saa suutuksiin, eikä Allu juuri ketään.

Hilla

hoitaa knabstruptamma Jaadaa
aloittanut hoitamisen 23.02.2018
hoitanut viimeksi 23.02.2018
erityismainintoja

Hilla Hovikorpi on vastikään 19-vuotta täyttänyt itäsuomalainen tyttö, joka on harrastanut ratsastusta pienestä pitäen äitinsä kilpahevosilla. Hovikorven likka ei ole ehkä sukunimensä veroinen, mutta ruskettunut iho, tummat hiukset ja ruskeat silmät tuovat naikkoseen tiettyä lämpöä, jota erityisesti Suomen talvessa tarvitaan! Hilla on mukava ja pirteä nuori, joka ottaa jokaisen haasteen tosissaan, eikä pelkää juuri mitään. Hilla on hieman hiljainen, mutta hänen kanssaan on oikeastaan todella helppo tulla toimeen.

ALKUPERÄINEN ULKOASU © Vapaasti by Melissa & Milja  |  ULKOASUN KUVA © Vapaasti by AK   |   KORISTEKUVA © Vapaasti by AK   |   virtuaalitalli

virtuaalitalli Kaarnakuru